Pizzadeeg
Ingrediënten
- 250g bloem
- ¾ theelepel zout
- 15g verse gist
- 120ml lauw water
Bereidingswijze
- Zeef de bloem met het zout op het aanrecht en maak een bergje met een kuiltje.
- Prak de verse gist in het lauwe water glad en giet dit mengsel in het kuiltje.
- Werk het geheel door elkaar met de vingers en maak er een zacht deeg van.
- Kneed het deeg nog even en rek het uit.
- Het deeg moet elastisch en glad worden.
- Maak er daarna een bal van en maak met een mes een kruis in de bal.
- Leg de bal in een afgedekte komen en laat het ongeveer 3 uur rijzen op een warme plaats totdat het volume bijna verdubbeld is.
- Maak de bal daarna plat op een met bloem bestoven aanrecht totdat de pizzabodem ongeveer ½ cm dik is.
- Bestrijk een bakplaat met olie of bakpapier en leg hier de pizzabodem op.
- Bedek de pizzabodem met ingrediënten en laat daarbij een rand van 2 cm rondom vrij.
- Smakelijk!
Tweet