Tomatensaus
Voldoende voor 1 grote pizza.Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- ½ bouillonblokje tuinkruiden
- 1 el boter
- 1 blikje gepelde tomaten
- 1 tl oregano
- 1 el peterselie
- 1 tl ketjap
Bereidingswijze
- Smelt de boter in de pan en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe, laat dit een paar minuten garen.
- Laat de tomaten uitlekken en vang het vocht op.
- Voeg het vocht toe aan de ui en knoflook en breng het geheel aan de kook.
- Voeg het bouillonblokje, de oregano, peterselie en ketjap toe en laat ongeveer 5 minuten doorsudderen.
- Knijp of snij de tomaten iets fijn en voeg toe aan de saus.
- Laat de saus nog 10 minuten sudderen en breng het geheel eventueel op smaak met knoflookpoeder en zout.
Tweet