Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika met knoflooksaus
Voor 4 personen.Ingrediënten
- 8 zachte bloemtortilla’s
- 500g rundergehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- 4 el volle yoghurt
- 2 el mayonaise
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 gesnipperde ui
- 2 tomaten in blokjes gesneden
- 1 rode peper fijngesneden
- 1 aubergine in repen van 5cm
- 1 rode paprika in dunne repen
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Fruit de ui en 2 teentjes knoflook in 1 el olijfolie in een koekenpan.
- Voeg hier het gehakt aan toe.
- Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes.
- Snijd het overige van de tomaat in blokjes.
- Meng de tomaat met het uimengsel, de rode peper en ½ tl zout.
- Laat het geheel afkoelen.
- Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine en paprika ongeveer 10 minuten.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Schep het auberginemengsel in een schaal en laat het afkoelen.
- Roer in een kom de yoghurt, mayonaise, 1 teentje knoflook en 1 el water tot knoflooksaus.
- Voeg eventueel nog wat zout en peper toe en zet de saus in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C en verwarm het auberginemengsel. Bestrijk de tortilla’s dun met de tomatenpuree en verdeel het gehaktmengsel hierover. Verwarm de tortilla’s met 4 tegelijk in de oven ongeveer 10 minuten. Haal de tortilla’s uit de oven en beleg ze met het auberginemengsel. Rol de pizza op en serveer met knoflooksaus.
Tweet