Mallorcaanse pizza met spinazie en sardines
Ingrediënten
- Pizzadeeg volgens het basisrecept
- 4 el olijfolie
- 1 blikje sardines van 120 g
- 2 sjalotjes
- 3 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 300g panklare verse spinazie
- 4 takjes verse peterselie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Rol het pizzadeeg uit tot een bodem van ongeveer ½ cm dik en leg deze op bakpapier of een ingevette ovenschaal.
- Pel en versnipper de sjalotjes.
- Verhit 1 el olijfolie in een grote pan en bak de sjalotjes ongeveer 2 minuten.
- Voeg de spinazie toe en roerbak het geheel ongeveer 1 minuut totdat de spinazie slinkt.
- Doe het mengsel in een vergiet en duw het vocht eruit.
- Giet de sardines af en dep ze droog met keukenpapier.
- Snijd de sardines in stukjes.
- Was de tomaten en snijd ze in plakjes en pers de knoflook.
- Meng 2 el olie door de knoflook.
- Verdeel de spinazie over de pizzabodem.
- Leg hier de sardines en tomaat op en bestrijk het geheel met de knoflook met olijfolie.
- Bestrooi de pizza nog met wat zout en peper en zet deze in de oven.
- Voor serveren peterselie fijn knippen en over de pizza strooien.
- Verwarm de oven voor op 190°C en bak de pizza in 20-25 min. goudbruin.
Tweet