Pizza calzone met aubergine paprika en zwarte olijven
Voor 2 pizza’s.Ingrediënten
- Pizzadeeg volgens het basisrecept
- Olijfolie
- 1 kleine rode paprika
- 1 kleine gele paprika
- 2 uien in dunne ringen
- 1 el afgespoelde kappertjes
- 2 el pijnboompitten
- 12 zwarte olijven
- 1 losgeklopt klein ei
- 2 el slagroom
- 2 el Parmezaanse kaas
- 1 middelgrote aubergine in blokjes
- Peper
- Zout
- 1 el fijne kristalsuiker
Bereidingswijze
- Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 20 minuten uitlekken in een vergiet.
- Laat ze afkoelen en verwijder de schil en zaadlijsten.
- Snijd het vruchtvlees in repen.
- Verhit wat olijfolie in de pan en bak de ui in 5 minuten goudbruin.
- Voeg 3 el water, suiker, olijven, pijnboompitten, kappertjes, in repen gesneden paprika en peper en zout toe.
- Spoel de blokjes aubergine af en dep ze droog.
- Verhit nog wat olijfolie en bak de blokjes in ongeveer 5 minuten.
- Breng de blokjes op smaak met peper en zout.
- Meng de aubergineblokjes door het uimengsel.
- Rol het pizzadeeg uit tot een bodem van ongeveer 50 cm doorsnede en 5 mm dik.
- Leg de groenten op de helft van het deel en vouw de andere helft erover.
- Druk de naad van de pizza stevig aan.
- Meng het ei met de room en kaas en bestrijk de calzone ermee.
- Leg de pizza op de ingevette bakplaat of bakpapier en bak de pizza af in 25-30 minuten.
- Serveer de calzone direct vanuit de oven.
- Verwarm de oven voor op 190°C en bak de pizza in 25-30 min. goudbruin.
Tweet