Pizza met banaan en bosbessen
Ingrediënten
- Pizzadeeg volgens het basisrecept
- 1 potje bosbessen op siroop van 130g
- 4 bananen
- 100g mascarpone
- 8 tl witte basterdsuiker
- Verse munt
- Poedersuiker
Bereidingswijze
- Rol het pizzadeeg uit tot een bodem van ongeveer ½ cm dik en leg deze op bakpapier of een ingevette ovenschaal.
- Laat de bosbessen uitlekken en snijd de bananen in plakjes.
- Bestrijk de pizzabodem met een laag mascarpone.
- Leg de plakjes banaan langs de rand van de pizzabodem vanaf een centimeter van de zijkant.
- Verdeel de bosbessen over het midden van de pizza en strooi er witte bastardsuiker over.
- Bak de pizza af net onder het midden van de oven.
- Strooi de blaadjes munt en wat poedersuiker over de pizza vlak voor het serveren.
- Verwarm de oven voor op 190°C en bak de pizza in 20-25 min. goudbruin.
Tweet