Pizza met ham en spinazie
Ingrediënten
- Pizzadeeg volgens het basisrecept
- 200 g grof gesneden diepvries spinazie
- 80g parmaham
- 2 el pijnboompitten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 bol mozzarella
- 7 el tomatensaus
- 2 el olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Rol het pizzadeeg uit tot een bodem van ongeveer ½ cm dik en leg deze op bakpapier of een ingevette ovenschaal.
- Laat de spinazie ontdooien en knijp het vocht er zachtjes uit.
- Snij de ui in ringen en de mozzarella in plakjes.
- Pers de knoflook uit er roer deze door de tomatensaus.
- Bestrijk de bodem met de tomatensaus.
- Verdeel de overige ingrediënten over de pizzabodem en begin met de mozzarella.
- Bak de pizza af net onder het midden van de oven.
- Verwarm de oven voor op 190C en bak de pizza in 20-25 min. goudbruin.
Tweet