Vispizza
Ingrediënten
- Pizzadeeg volgens het basisrecept
- 1 blikje tonijn
- 100g gare gepelde garnalen
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- ¼ courgette
- 100 g geraspte kaas
- 7 el tomatensaus
- 2 el olijfolie
- 2 zwarte olijven
- 1 takje basilicum
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Rol het pizzadeeg uit tot een bodem van ongeveer ½ cm dik en leg deze op bakpapier of een ingevette ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 190°C en bak de pizza in 20-25 min. goudbruin.
- Laat de tonijn goed uitlekken.
- Pers de knoflook uit en roer door de tomatensaus.
- Snij de ui in ringen en de courgette in repen.
- Bestrijk de pizzabodem met de tomatensaus en strooi de kaas over de pizza.
- Beleg de pizza met de courgette, ui, garnalen en tonijn.
- Bak de pizza net onder het midden van de oven.
- Snijd de olijven in plakjes en pluk de blaadjes van de basilicum.
- Garneer de pizza met de olijven en basilicum en breng op smaak met peper en zout.
Tweet